Wie zijn we

Lafosse werd in 1979 opgericht te Wevelgem als installateur van professionele keukenapparatuur en werd vooral bekend voor de exclusieve verdeling van Molteni fornuizen en de persoonlijke aanpak.
In 2010 werd het bedrijf overgenomen door Karel Lafosse (2e generatie) en vennoot Benjamin Vandorpe, waarna de organisatie verder geprofessionaliseerd werd.
In 2019 werden de activiteiten van Vermandere nv overgenomen, reeds 35 jaar toeleverancier van de firma Lafosse. Vermandere is gekend als producent van maatwerk dampkappen, meubelen en vloergoten in inox. Naast toeleverancier van Lafosse, levert Vermandere ook aan derden.

De corona crisis noopte het bedrijf, dat voor een groot deel afhankelijk is van de horeca om zichzelf te heruitvinden en met de kennis en knowhow werd in 2020 een nieuwe opportuniteit aangeboord : de productie en commercialisatie van desinfectiezuilen met automatische handvrije dispensers onder de merknaam HandsHero www.handshero.be .

In 2023 werden de activiteiten van Lafosse, Vermandere en HandsHero geconsolideerd binnen de LAVA Group BV en traden Bo Samaey en Björn Callewaert toe als vennoten binnen het bedrijf.

NL